top of page

Curacao - Het Eiland

Seru Coral Resort - Curacao

curacao (1).jpg

CURACAO - HET BEST BEWAARDE GEHEIM VAN DE CARAÏBEN

 

Curacao heeft meer dan 35 fascinerende stranden, een gevarieerd erfgoed dat 55 verschillende culturen omvat, een 'leef en laat leven'-houding en een ongeëvenaarde Europese architectuur; Curaçao blijft een van de meest uitzonderlijke eilanden van de regio. De hoofdstad, Willemstad - een UNESCO-werelderfgoed - met zijn iconische kleurrijke Handelskade-achtergrond en selectie van musea, monumenten, smaakvolle restaurants en winkels, werd in 2013 geselecteerd als een van de Top 5 steden in het Caribisch gebied. Curaçao's natuurlijke schoonheid, ongerepte duik- en snorkelplekken zijn favoriet bij duikers en avonturiers, en de stranden en het idyllische weer, gelegen buiten de Orkaangordel, maken het een van de meest populaire bestemmingen in de caraiben.

De mogelijkheden op Curaçao zijn eindeloos. Het eiland biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten en plaatsen om te bezoeken, vooral omdate je het hele jaar door kunt genieten van een temperatuur van ca 30 graden Celsius. Voor zover wij weten is er geen andere plek in het Caribisch gebied waar u zo'n gevarieerde selectie van culturele bezienswaardigheden, stranden en baaien,  landschappen, en een verbazingwekkende wereld onder water kunt vinden, gecombineerd met lekker eten, uitstekende winkels, een bruisend nachtleven en een aardige lokale bevolking die vier talen spreekt, Nederlands, Engels, Spaans en onze lokale taal Papiaments.

AANBIDT DE ZON OP 35+ PRACHTIGE STRANDEN

 

Bijna alle stranden van Curaçao liggen verspreid langs de beschutte en kalme zuidwestkust, waar het water kalm en kristalhelder is. De meeste stranden zijn open voor het publiek en nooit overvol. Er is altijd voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Ieder strand heeft zijn eigen charme en op ieder strand is een andere activiteit te vinden.

De stranden bij Willemstad zijn Mambo Beach en Jan Thiel Beach. Mambo beach staat bekend om zijn restaurants, winkels aan de boulevard, het seaquarium (zwemmen met dolfijnen) en het bruisende nachtleven. Jan Thiel ligt dicht bij het Spaanse Water en heeft geweldige restaurants en beachclubs, een winkelcentrum, casino, allemaal gegarandeerd voor een plezierige dag en avond  op het strand. Verder is er Avila strand bij Willemstad en St Barbara strand bij Spaanse Water.

Richting de westkant van het eiland vindt u de meest 'afgelegen' stranden, zoals Cas Abao, Porto Mari, Kenepa Grandi, Fortie, Kalki, Santa Cruz (de Blauwe kamer), Lagun, Piskado en meer.

En tot slot is er ook nog de fantastische dagtrip naar 'Klein Curacao'. Klein Curaçao, omgeven door spectaculaire koraalriffen, is een zonovergoten parel in de Caribische Zee, net voor de kust van Curaçao. Dit onbewoonde eiland ligt op ongeveer 1,5 uur varen van Curaçao en heeft een intrigerende geschiedenis, mysterie en schoonheid op slechts 1,7 vierkante kilometer! Ontdekkingsreizigers, zonaanbidders, snorkelaars en duikers, kitesurfers zullen allemaal echt genieten van een reis naar het afwisselende Klein Curacao!​

Meer info over de stranden op de links pagina.

KITESURF & WINDSURF @ CURACAO

De belangrijkste kitesurflocatie bevindt zich in St Jorisbaai, een beschutte baai aan zee in het noordoosten van het eiland, op slechts 5 minuten afstand van onze bungalow. De site is geschikt voor beginners en gevorderde kiters, het water is ondiep dicht bij de kust. De passaatwind uit het noordoosten waait constant, er is een veilig start- en landingsgebied. Er zijn 2 kite scholen die lessen geven op St Joris Baai. Een andere goede kitesurf locatie is op Klein Curacao, alleen voor ervaren kiters (offshore wind), en lessen worden gegeven bij de Mangroves op Spaanse Water.

Spaanse Water herbergt ook de windsurfclub en ze bieden ook Stand Up Paddle Tours en andere activiteiten.

We doen zelf ook aan kitesurfen, windsurfen, Stand Up Paddle en duiken/snorkelen rond het eiland en we kunnen je adviseren over de beste locaties en andere tips & tricks.

Kijk voor meer informatie op de pagina Links pagina

bottom of page